7 pași simpli pentru a face un smoothie delicios și sănătos de fiecare dată

Ca nutriționist, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care o primesc de la pacienții cu care lucrez este următoarea: ce pot să mănânc la micul dejun astfel încât să fie ușor de gătit și sănătos? Există un răspuns care este corect de fiecare dată, indiferent de vârstă, de obiective, de afecțiuni sau de programul tău pentru o anumită zi: un smoothie delicios. De ce? Pentru că astfel, la micul dejun, vei consuma o doză zdravănă de vitamine, de minerale, de fibre alimentare, și, în funcție de rețetă, îl poți face cu atât de puține calorii încât îl poți folosi cu succes și în curele de slăbit.

Pentru un smoothie delicios și sănătos trebuie să respectați însă câțiva pași simpli pentru ca fiecare smoothie să fie o încântare atât pentru corp cât și pentru papilele gustative:

  1. Se pune lichidul dorit într-un blender. Se poate folosi atât apă, pentru cei care au ca principal obiectiv scăderea în greutate, cât și lapte, atât de origine animală cât și de origine vegetală.
  2. Se pun peste sursele de fibre alimentare. Se pot folosi în acest scop fulgii de ovăz sau diverse frunze verzi precum spanacul.
  3. Se adaugă fructele sau legumele congelate. Este bine să avem mereu la frigider fructe și legume congelate pentru a le putea folosi atunci când suntem pe grabă și vrem un smothie rapid, în câteva minute.
  4. Adaugă diverse fructe sau legume proaspete. Aici este bine să adaugi fructele sau leguimele de sezon, ușor mărunțite.
  1. Adaugă diverse pudre pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele. Poate fi vorba de pudra proteică, de semințe de chia, de turmeric, de matcha sau de pudră de ghimbir. Poți folosi, de asemenea, și scorțișoară sau cacao pentru a-i da gustul dorit de tine.
  2. Dacă obiectivul tău nu este slăbitul și ești fan dulce, atunci poți adăuga și miere de albine.
  3. Dă drumul la blender. În 30 de secunde vei avea cel mai delicios și sănătos mic dejun posibil.

Poftă bună!

Mircea Purcaru
Mircea Purcaru
Medic Specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice
Doctorand în știința sportului și educație fizică
Membru în Colegiul Medicilor din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *